IMG_3809%20(1)_edited.png

Áhli Mariann

    Önismereti fókuszú életvezetési, magánéleti és karrier coach vagyok. 2016 óta segítem a hozzám forduló segítségkérőket. 

    2020-ban a koronavírus krízis idején döntöttem úgy, hogy az évek alatt felkúszott kilóktól itt az ideje megválni. 2020 év végére, egy év alatt, 20 kilóval lettem kevesebb, tele energiával és vitalitással.

 

   Sosem gondoltam volna, hogy pont a korona krízis idején az életmódváltásom önismereti (önmegértés) fókuszú megközelítése ekkora hatékonyságú és ekkora változást hozhat az életemben, nem csak testben, de lélekben is, ami engem is meglepett. Az eredményhez nagyban hozzájárult a folyamatos önmagamra való reflektálás.

     A formálódás, de nevezhetjük fogyásnak is, csak következmény, egy pozitív mellékhatás lett. Az eredményt a testi-lelki egyensúlyom helyrebillentése hozta, vagyis hogy az életmódváltást hat oldalról közelítettem meg:

  • a kibillent testi-lelki egyensúlyom okainak tudatosítása,

  • a táplálkozástudományi alapokon nyugvó egészséges táplálkozási ismeretek elsajátítása,

  • az életmódváltást gátló külső - belső akadályok feloldása,

  • új szokások lépésenkénti beépítése,

  • a sikerélmények fókuszba helyezése,

  • a saját motivációm megtalálása és fenntartása.

   Az én életmódváltó utam sokkal messzebbre vitt, mint azt gondoltam volna.  Ennek köszönhetően még inkább összhangba kerültem önmagammal. Utólag megértve, ez lett a siker kulcsa. 

   Majd megérett a gondolat, a megértést módszerré szeretném formálni, hogy másokat is segíthessek a külső és belső megújulásban. Hiszem, hogy nincs sugárzó külső változás belső változás nélkül.

MI VOLT SZÁMOMRA A KULCS AZ ÁTTÖRÉSHEZ?

   

    Az életmódváltás átértelmezése az önmagamról való helyes gondoskodássá. A legfontosabb, hogy nem a leadni kívánt kilogrammok kerültek fókuszba, hanem a testi-lelki egyensúlyom helyrebillentése.  A folyamatos apró célok felé tett lépések, az erőfeszítések, a haladás nyomon követése, a megélt sikerélmények, néhány tudattalan, akadályozó működésem felismerése, és eddig nem ismert erősségeimmel való kapcsolódás .  

 És még valami, elhittem, hogy sikerülni fog. Arra koncentráltam, hogy az életmódváltásban milyen erősségeim kerülnek a felszínre, olyanok is, amelyekre nem is gondoltam volna és amelyeket az életem minden területén sikeresen tudok alkalmazni. Felismertem néhány engem korlátozó meggyőződésemet, visszatérő mintázatokat, amelyek miatt eddig falakba ütköztem. Megküzdöttem  az utam során felmerülő nehézségekkel, amelyektől fokozódó belső erőre találtam. A sikeres életmódváltás mellett mindezek változást hoztak a teljes életemben.

   Az életmódváltásnak önmagában is megszámlálhatatlanul sok pozitív hatása van az energiánkra, vitalitásunkra, egészségünkre. Azonban ritkán gondolunk bele abba, hogy a sikeres életmódváltás belső változáshoz köthető, ebben a folyamatban benne van a belső megújulás lehetősége is. Miért ne használnák ki?

Én ebben segítek, ha engem választasz útitársadnak. 

OLVASS TOVÁBB, HOGY MILYEN MEGOLDANDÓ HELYZETEKBEN TUDOK SZÁMODRA SEGÍTENI..

Szeretettel,

Mariann

Szakmai tevékenységemről itt olvashatsz:

www.pszichecoaching.hu