(Futó) Lépésben önmagam felé II.

Orsi a 2. mérföldkőnél jár az IntegRun CÉL programban
Mint ahogyan azt az előző részből megtudhattátok, Orsi elindult az ő útján (a féléves programunkban).

Kitartóan halad előre lépésről-lépésre, a környezete is észleli már a változást és nem csak a külsején, hanem a kisugárzásán is. Mi pedig büszkék vagyunk rá!

A program az út, amelyen mi vagyunk a jelzőtábla, a térkép, az iránytű, a frissítő pontok, a katalizátor, amely átsegíti őt a nehézségeken. Ez az az út, ami hitet és önbizalmat ad számára és amely segít neki megújulni ott, ahol igazán vágyik rá, hogy fél év múlva megerősödve, egyedül haladhasson tovább.


A 6. hét végére Orsi már ott tart, hogy lépésről-lépésre kialakította az új egészséges táplálkozási szokásait, amely illeszkedik a heti és napi rutinjához, most már csak finomhangol. Tudja, hogy mit és miért eszik, a szervezetének milyen tápanyagokra van szüksége, és közben élvezi az új, változatos ízeket. Orsi nem előírt étrendeket kap Kittitől, hanem egy rá igazított tanulási folyamaton megy keresztül, amely egy életre szóló kulcsot ad számára az egészséges táplálkozáshoz. Mindeközben folyamatosan figyeli magát, ezzel fokozódik a testtudatossága.

A futásban újabb és újabb célokat ér el Sanyi támogatásával és közben Orsi lépi át a mentális és fizikai határait. Erősödik testben és lélekben.

A velem való munka pedig integrált szemléletben történik.

Amire fókuszálunk, az az:

  • az életmódváltás lépéseinek összefogása, motiváció fenntartása,

  • a nehézségeken való túllendülés,

  • a sikerek tudatosítása,

  • önbizalom erősítés,

  • tudatos jelenlét a mindennapokban és a táplálkozásban,

  • ami mindennek a kulcsa: hogy Orsi lépésről-lépésre közelebb kerüljön önmagához,

  • új megküzdési módokat alakít ki a mindennapok során, amely visszahat a stresszkezelésre, így pedig a végleges életmódváltásra.

Mindezek közben elfogadást és türelmet gyakorol.


Olvassátok sok szeretettel az újabb összefoglalóját

"Elérkezett a hatodik hét vége is, annyira repül az idő, hogy meglepődve pillantottam a naptárra a hét elején, hiszen észre sem vettem.

Haladok a fogyással is, a ruháim lazábbak rám, az övem és az órám is egy lyukkal bentebb tudom csatolni, egyre többen jegyzik meg a környezetemben is, hogy változom. Nem csak fizikailag egyébként, hanem a kisugárzásom is, ami nagyon jól esik. Egyre több minden válik szokássá és határozottan hiányzik is, ha kimarad – többek között ilyen például a reggeli, a leves és a futás.

Hogy miért szerepel a felsorolásban a futás is?

Sajnos az ötödik hét közepén futás közben nagyon elkezdett fájni a sípcsontom (régi volt már a cipőm, mert nem volt alkalmam még venni egy újat), elmúlni is nehezen akart, így pár nap kényszer pihenőre kerültem. Mint ahogy sok kezdő futó társam sem, úgy én sem gondoltam, hogy egy régebbi cipő ekkora problémát okozhat. Azóta megfogadtam minden tanácsot és egy szaküzletben beszereztem az első profi futócipőmet is (a futó cipő ajánlónkról itt olvashattok).

Drága volt, de ez egy olyan befektetés, ami minden fillért megért. Könnyebb lett futni, eszméletlenül kényelmes és tökéletesen illik a lábamra is. És nem, nem a szín alapján döntöttem. 😉 Egyébként a konkrét fejlődésemmel kapcsolatosan ez a kis kihagyás nem vetett vissza, sőt.

A héten lefutottam a második 3 kilométeremet, ami sokkal jobban ment, mint az előző.

Még mindig hamar fáradok, de könnyebbnek érzem a mozgást, mint az elején és tovább is ki tudok tartani. Eddig az a tapasztalatom, hogy Sanyi nagyon jól belőtte, hogy mi az a mennyiség, amíg még fáradok, de nem „halok bele” az edzésbe.


A táplálkozás szempontjából az elmúlt három hét leginkább egy hullámvasútra hasonlított, volt fent is és lent is

A táplálkozás szempontjából az elmúlt három hét leginkább egy hullámvasútra hasonlított, volt fent is és lent is. Voltunk vendégségben, étteremben, találkoztam a barátaimmal – mind olyan szituáció, ahol igyekeztem a legjobbat kihozni a dolgokból, de nem tudtam úgy enni, ahogy szerettem volna, és ahogy elterveztem. Azért a meghatározott irányt és az új terveket nagyrészt sikerült tartani, így lettem levesrajongó. Egyébként is nagy leveses vagyok, de ennek ellenére eddig ritkán főztem, most ez is megváltozni látszik. A tudatos étkezéssel még mindig nehezen boldogulok, nem egyszerű robotpilótáról átváltani, de próbálkozom. Ami javult az az, hogy már ritka az, hogy túlenném magam, régebben ez rendszeres volt. Bár azért így is előfordul, ezt nem tagadom.Mariannal megint tanultam és tapasztaltam új dolgokat magammal kapcsolatban


A kapott feladatok is izgalmasak voltak, be tudtam vonni a barátaim és a családom is az utam egy kis részébe, láthattam egy kicsit magam az ő szemükön keresztül.

Szerintem nem lepődik meg senki azon, ha elárulom, hogy ők határozottan máshogy látnak, mint ahogy én magamat. Nagyon sok biztatást és segítséget kapok Marianntól egyébként (ahogy a többiektől is) és ez is segít abban, hogy a motivációm fennmaradjon. Vannak képek és érzések, amik a beszélgetéseink után még sokáig velem maradnak és erőt adnak, ha valami miatt szükségem lenne rá. Nem vagyok túl specifikus itt a beszámolómmal, mert elég személyesek a beszélgetések és határozottan az a véleményem, hogy ez mindenkinek más élmény – pont ezért kellene mindenkinek kipróbálni. :)


Az újabb három hét elteltével még mindig csak lelkesedéssel nyilatkozom a programról.


És hogy mik a terveim az elkövetkezendő három hétre? Haladni tovább az utamon, bármerre is visz, futni, jókat és egészségeseket enni és fejleszteni önmagam. Ha esetleg kudarcba vagy akadályba botlok, abból tanulni és tovább haladni, hiszen szépen haladok (futó)lépésben önmagam felé. 😊"


Amit a cél elérésével kapunk közel sem olyan fontos, mint amivé válunk, amíg azt elérjük.

Zig Zigler


HAJRÁ ORSI!Ha segítségedre lehetünk, keress meg bennünket. Az IntegRun coaching alapú életmódváltó módszere egyedülálló Magyarországon és megoldást kínál a problémáidra. Élj a lehetőséggel.Itt találod csomagajánlatainkatés itt tudod velünk felvenni a kapcsolatot, ha kérdéseid lennének. Kövess bennünket a Facebook-és az Instagram-oldalunkonis, hogy ne maradj le aktuális híreinkről, tartalmainkról, tippjeinkről. 

27 views

Recent Posts

See All