Szabó Sándor

  Fiatal korom ellenére már sok mindent megéltem az életemben. Az utam során megismert különböző sorsokból merítettem erőt és szereztem tapasztalatokat, megértést, most pedig mindezek segítségével támogatok másokat a sporton, a futáson keresztül. 

     Képesített atlétikaedző, aktív hegyifutó, az MFSE (Magyar Futósport Egyesület) Terepfutó Szakosztályának Csapatkapitánya, ezen túlmenően saját csapatom, a HegyiKecskék vezetőedzője vagyok, és nem mellesleg fiatal apuka, álmodozó kalandozó, motivációtól duzzadó, pozitív életszemléletű, minden problémára a megoldást kereső ember és szakember..

 

TAPASZTALATOM, HOGY A SPORT SZEMÉLYISÉGFORMÁLÓ ERŐ!

 

  Tartást ad, formál, alakít, szembesít, és ez még azoknál is működik, akik látszólag ezt nem akarják. A sport alázatra, kitartásra tanít, arra, hogy tiszteljük önmagunkat és másokat. Megtanít küzdeni, de nem csak futás közben, hanem az életben is. A futáson keresztül nemcsak a mozgás örömét szeretném megmutatni a hozzám fordulóknak, hanem segít önmagunkra találni, saját egységünket felfedezni. Sikerélményt nyújt és önbizalmat ad. Ahogy az IntegRun.

 

   Hiszek az IntegRun megközelítésében, hogy minden változás belülről indul; hiszek a test-lélek egységében, amelyek oda-vissza hatnak egymásra. Edzői filozófiámban rendkívül fontos az egyensúly, azaz hogy egyensúlyban legyenek a reális saját célok, a megvalósításért megtett erőfeszítések és az öröm, amelyet közben érezni fogunk. Erre fókuszálok a személyre szabott edzéstervezéssel, motiváló apró célok kitűzésével és változatos, „játékos” feladatokkal. 

 

   Szeretnék egy új életszemléletet és más életminőséget mutatni a futáson keresztül. 

 

A kulcs ehhez nálam van, de az ajtót nektek kell kinyitni. 

 

    2004 óta futok, azaz 17 éve, így átérzem a futás szépségeit és nehézségeit, mindazt, amin a tanítványaim átmennek. 

 

  2016. óta készítek edzésterveket hetente a futóim számára, előtte nevelőegyesületénél segítettem az edzések lebonyolításában. Eddig több száz futónak terveztem meg heti az edzéseit.

A csapatom 2020-ban 87.263 km-t futott az edzés terveim szerint és készítettem fel a versenyzői ambíciókkal rendelkező futóimat különböző megmérettetésekre.

 

Edzői sikereim

Ami rendkívül fontos, hogy minden sportolómra büszke vagyok, hiszen mindenki saját magához képest rengeteget letett már az asztalra.

 

Ha helyezéseket említünk meg, akkor 

Juhász Patrik – Magyar válogatottság, Országos bajnoki cím(csapatban), 2.3 helyek

Lencse Gábor – 3 órán belüli maraton, Országos bajnoki cím (csapatban), 2.3.helyek


 

Saját sporteredményeim (2021-ig), amire a legbüszkébb vagyok:

2018. Skyrunning Vertical World Championship 27. hely

2019. Skyrunning Vertical European Championship 13. hely

2019. WMRA Mountain Running World Cup 8. hely

135879551_775890809662387_81890472716221