Zsigovits Angelika

 Okleveles táplálkozástudományi szakemberként az életmódváltásban, az egészséges táplálkozási szokások kialakításában és a fogyásban szeretném segíteni az embereket, hogy elérjék kitűzött céljaikat.

     A táplálkozási szokásokat Spanyolországban kutattam először. Az elmúlt 6 évben a személyre szabott étrendtervezés felé fókuszáltam. A hozzám fordulókat szívesen segítem az egészséges táplálkozási szokások kialakításában, vagy a testzsírszázalékuk csökkentésében és annak hosszútávú megtartásában. Preventív szemléletmódomnak, személyi edző képesítésemnek és táncművészeti szenvedélyemnek köszönhetően szívesen látom el edzéselméleti tanácsokkal is a hozzám fordulókat. 

 

   Már a gimnázium befejezése óta az egészséges életmód az a témakör, ami teljesen le tud kötni. Három évig tanultam Rekreációszervező és egészségfejlesztő szakembernek, ahol letettem az alapokat mind az edzéselmélet és aktívan töltött szabadidő, mind a helyes táplálkozás terén. Az utolsó fél évben az Erasmus ösztöndíjam alatt a Spanyol és Magyar egyetemi oktatók egészségmagatartási szokásait hasonlítottam össze, ekkor döntöttem el, hogy a helyes táplálkozás mélyebben is érdekel.  Budapestre költözésem előtti egy évben elvégeztem a Személyi edzői OKJ-t az International Wellness Institute-nál és ECL felsőfokú angol nyelvvizsgát tettem. Ezt követően költöztem Budapestre és 2 év után kíváló minősítéssel végeztem a Táplálkozástudományi mesterszakon. Előadtam a Fiatal Sporttudósok konferenciáján, a fogyókúra témakörében, írtam cikkeket az Élelmezés nevű szaklapba, a divatdiétákról és a testmozgás szerepéről, jelenleg pedig a Glamour női lap online felületén olvashattok tőlem rendszeresen cikkeket az életmódváltásról és a fenntarthatóságról. Az elmúlt több, mint 6 év alatt építettem ki Plan EAT vállalkozásomat, melyet kezdetben egyedül, majd mára egyre több segítséggel működtetem. Tanácsadói tapasztalom során több, mint 1200 fő mindig különböző habitusú vendég járt nálam konzultáción, akik közül fele ennyi étrendet is követett.

     Ennyi találkozó alatt azt vettem észre, hogy sokan el sem tudják képzelni milyen hatással van az étkezés arra, ahogy élnek. Aki türelmetlen, és mindig rövid távú jutalmakban gondolkodik – cigaretta, édesség, gyorséttermi ételek - garantálja, hogy hosszú távon a döntéseinek következménye negatív lesz.

Ha valaki nem tudja kontrollálni magát, és mindig(!) a gyorsan elérhető, jellemzően cukros és zsíros ételeket választja, a pillanatnyi boldogságot fogja csak elérni. Ha tudjuk mit szeretnénk elérni –pl.: fogyás - és elkezdünk kis lépésekben, ugyanakkor kitartóan haladni a célunk felé, akkor elkezdünk hosszú távon is olyan döntéseket hozni, melyekkel megváltozik a hozzáállásunk és nem utolsó sorban magabiztosabbak is leszünk. Úgy gondolom, aki kedveli az állóképességi sportokat, tudja, hogy megfelelő szakmai segítséggel, kitartó és fegyelmezett munkával bármeddig el lehet jutni.

 

   A boldog, kiegyensúlyozott élet mindenkinek jár. Ehhez az élethez pedig a tudatos táplálkozás az egyik legjobb ösvény, amit választhatsz, hiszen „ép testben, ép lélek lakozik”. Az elmúlt időszakban Plan EAT vállalkozásom tovább bővült, és már ételt is rendelhet házhoz az, akinek nincs ideje főzni, de szeretne életmódot váltani minőségi alapanyagokkal, szakmai segítséggel, így akár gyakorlatban akár elméletben, de örömmel vezetlek végig az úton és segítek, amíg csak szükséges.

Zsigovits Angelika_IntegRun.jpg